Analýza - paralýza

Analýza – paralýza – když se nemůžete se rozhodnout


 

V této epizodě si budeme povídat o jedné z velmi častých podnikatelských pastí – o pasti komplexnosti neboli o analýze-paralýze. Podnikatelská past je něco, do čeho se chytíte, v čem možná ani nevíte, že jste a co hází klacky pod nohy vašemu podnikatelskému růstu.

Na úvod musím říct, že analýza – paralýza je moje velká slabost, se kterou se často probouzím a taky usínám. Už jí ale také dokážu u sebe rozpoznat a nenechat jí, aby mé podnikání negativně ovlivňovala. Proto mám radost, že vám v této epizodě můžu nasdílet vše, co by vám mohlo pomoci, když nad věcmi ohledně vašeho podnikání hodně přemýšlíte, nemůžete se rozhodnout a je vám z toho všeho už pěkně na nic.

Co to vlastně je analýza paralýza?

Představte si, že například plánujete své nové podnikání a potřebujete ho celé nastavit tak, aby vše spolu dohromady ladilo. Nebo třeba připravujete balíčky svých služeb, řešíte jak se budou jmenovat a co konkrétně budou obsahovat.

Analýze – paralýze se také říká past komplexnosti, protože se často objevuje, když chceme vymyslet komplexní systém, který se skládá z věcí, které jsou proměnné a musíme v jejich případě dělat mnohá rozhodnutí, kdy jedno rozhodnutí má vliv na to druhé.

Více o analýze-paralýze se dozvíte v dnešní epizodě.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

průvodce pro vás

Kým byste byla,
kdybyste se nebála?

Tento průvodce vám pomůže zodpovědět si na otázku,
kým byste mohla být a jak byste podnikala, 

  • kdybyste se nebála,
  • kdybyste o sobě nepochybovala
  • a kdybyste věděla, že vše co chcete, můžete mít. 

Odpovědi, které díky tomuto průvodci naleznete, změní vše. Máte odvahu podívat se do svého nitra a spatřit tam tu ženu, která žije a podniká ze svého nejvyššího potenciálu?